BBQ Masterclass

BBQ Masterclass

Je hebt een mooie barbecue in de tuin staan, maar wilt meer weten over de mogelijkheden of bereidingswijzen van vlees, vis en of groenten. Of je twijfelt nog over de aanschaf van een barbecue. Dan is een barbecue masterclass echt iets voor jou.

Samen met andere barbecue liefhebbers gaan we aan de slag met verschillende barbeques.

 Je krijgt uitleg over de werking van de verschillende BBQ’s denk dan aan een Offset smoker, Kettle BBQ, Kamado (Bastard) en de Driepoot. We beginnen bij het begin met de uitleg over het aansteken. Als de BBQ’s branden gaan we natuurlijk een aantal gerechten maken en proeven. Het menu bestaat onder meer uit zelf roken van vis, zelf gehakt draaien, bereiden van groentegarnituur en nog een aantal items. De Masterclass door de Vlammende Chef is geschikt voor de beginnende barbecueër maar ook voor de wat gevorderde barbecueër.

Heb je interesse, meld je snel aan.

De workshop is ook prima geschikt voor een bedrijfsuitje of vriendenavond.

Informatie over BBQ Workshop

Wat gaan we doen:

  • Uitleg soorten houtskool, briketten, soorten rookhout en waar steek je het mee aan .
  • Welke bereidingswijzen zijn er voor de BBQ en wat heb je daarvoor nodig.
  • Temperatuur beheersen, roken op de kettle.
  • Dan gaan we een 5 gangen menu bereiden, met gebruik van verschillende technieken.
  • Totale duur van de workshop zal rond de 4 uur zijn.
  • Minimale aantal personen voor de workshop bedraagt 10 personen.

Voorbeeld 5-gangen menu:

Amuse

            Dag aanbod

Voorgerecht

            Taco met bavette en pico de gallo (bereiding hot and fast)

Tussengerecht,

            Zalm op een plank gerookt met venkel (roken)

Hoofdgerecht

            Runder picanha met groente garnituur (low and slow)

Dessert

            Chocolade cake met gegrilde ananas (bakken en grillen)