BBQ Masterclass
Je hebt een mooie barbecue in de tuin staan, maar wilt meer weten over de mogelijkheden ofbereidingswijzen van vlees, vis en of groenten. Of je twijfelt nog over deaanschaf van een barbecue. Dan is een barbecue masterclass echt iets voor jou.Samen met anderebarbecue liefhebbers gaan we aan de slag met verschillende barbeques.Je krijgt uitleg overde werking van de verschillende BBQ’s denk dan aan een Offset smoker, KettleBBQ, Kamado (Bastard) en de Driepoot. We beginnen bij het begin met de uitlegover het aansteken. Als de BBQ’s branden gaan we natuurlijk een aantalgerechten maken en proeven. Het menu bestaat onder meer uit zelf roken van vis,zelf gehakt draaien, bereiden van groentegarnituur en nog een aantal items. DeMasterclass door de Vlammende Chef is geschikt voor de beginnende barbecueërmaar ook voor de wat gevorderde barbecueër.Heb je interesse,
De workshop is ook prima geschikt voor een bedrijfsuitje of vriendenavond.
Informatie over BBQ
Workshop
Wat gaan we doen:
- Uitleg soorten houtskool, briketten, soorten
rookhout en waar steek je het mee aan .
- Welke bereidingswijzen zijn er voor de BBQ en
wat heb je daarvoor nodig.
- Temperatuur beheersen, roken op de kettle.
- Dan gaan we een 5 gangen menu bereiden, met
gebruik van verschillende technieken.
- Totale duur van de workshop zal rond de 4 uur
zijn.
- Minimale aantal personen voor de workshop
bedraagt 10 personen.
Voorbeeld 5-gangen
menu:
Amuse
Dag aanbod
Voorgerecht
Taco met
bavette en pico de gallo (bereiding hot and fast)
Tussengerecht,
Zalm op een
plank gerookt met venkel (roken)
Hoofdgerecht
Runder
picanha met groente garnituur (low and slow)
Dessert
Chocolade
cake met gegrilde ananas (bakken en grillen)